Το ταξίδι στο μαγικό κόσμο του βιβλίου​ συνεχίζεται!

 

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας

επιστρέφει για τρίτη χρονιά

Το  ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου συνεχίζεται… Στις 19 και 20 Μαΐου, έρχεται ξανά το Nicosia Book Fest και υπόσχεται δύο γεμάτες και ενδιαφέρουσες ημέρες.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, ο καταπράσινος χώρος του πάρκου Ακρόπολης στη Λευκωσία, γεμίζει με βιβλία, πολλά βιβλία και δραστηριότητες που έχουν φυσικά στο επίκεντρο τους το βιβλίο. Σε τρεις διαφορετικές σκηνές, θα πραγματοποιηθούν φέτος πολύ ξεχωριστές συζητήσεις και παρουσιάσεις με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, συναρπαστικές δραστηριότητες και παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους, μουσικές παραστάσεις και άλλα πολλά.

Το φετινό φεστιβάλ παρουσιάζει η CYTA και διοργανώνουν το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και ο Δήμος Στροβόλου. Για ακόμη μία χρονιά συμμετέχουν βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι, πολιτιστικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς και δεκάδες συγγραφείς. Στόχος των διοργανωτών είναι το Nicosia Book Fest  να εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο και να καταστεί γεγονός ορόσημο για τα κυπριακά πολιτιστικά δρώμενα.

Ο χώρος θα μπορεί να φιλοξενήσει τους επισκέπτες του από το πρωί μέχρι το βράδυ καθώς θα υπάρχει φαγητό και ποτό, χώρος βιβλιοανάγνωσης και πλούσιο πρόγραμμα το οποίο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει κατά τη διάρκεια των δύο ημερών. Με βάση την περσινή εμπειρία αναμένεται ότι θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ πέραν των 10 χιλιάδων ατόμων από όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ αναμένεται ότι και φέτος θα υπάρξει ιδιαίτερη επιτυχία στις παιδικές παρουσιάσεις οι οποίες θα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-14 χρονών.

 

Και φέτος το Φεστιβάλ φέρνει κοντά στο αναγνωστικό κοινό – μικρούς και μεγάλους – καταξιωμένους συγγραφείς από Κύπρο και εξωτερικό. Ανάμεσα τους ο γνωστός Έλληνας παιδικός συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Νίκος Μπογιόπουλος, ο Ακαδημαϊκός-ακτιβιστής Γιώργος Τσιάκαλος και ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης. Επίσης θα παρουσιαστούν μερικοί από τους πιο καταξιωμένους κύπριους συγγραφείς όπως ο Κώστας Λυμπουρής, Σωφρόνης Σωφρονίου, Σταύρος Χριστοδούλου κ.α.

 

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο nicosiabookfestival@gmail.com ή στο τηλέφωνο 22432111.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle