top of page
maxresdefault.jpg
EnaliaPhysis-02.jpg

 

  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  

Το γαλάζιο συνέδριο

Σάββατο, 09/10

ώρα: 16:45 μ.μ.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

 

BirdLife Cyprus logo.jpg

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 

 

"Το  Γαλάζιο Συνέδριο"

 

Παρουσιάζουν Μαρίνα και Ρεβέκκα Κατσαρή, Βαγγέλης Γέττος και Λούης Χατζηιωάννου.

Τα θαλάσσια είδη της Μεσογείου βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι παραδοσιακές μέθοδοι ψαρέματος αρχίζουν να μειώνουν τους πληθυσμούς σημαντικών ειδών όπως των καρχαριών, των σαλαχιών, των δελφινιών, των θαλάσσιων χελώνων, των φωκιών και των θαλασσοπουλιών. Ο Γλαύκος Καρχαρίου, ο καρχαρίας, συγκαλεί το «Γαλάζιο Συνέδριο» στο Κακοσκάλι, ένα μικρό νησάκι στις δυτικές ακτές της Κύπρου. Τα θαλάσσια είδη από διάφορες μεσογειακές χώρες στέλνουν τους αντιπροσώπους τους για να συζητήσουν το πώς θα αντιμετωπίσουν την απειλή. Θα καταφέρουν να πλησιάσουν τους ψαράδες και να τους δείξουν ότι δεν απειλούν το επάγγελμά τους; Ένα θεότρελο υποβρύχιο παραμύθι με σπαρταριστούς θαλασσινούς χαρακτήρες για μικρούς και μεγάλους! 

 

Το βιβλίο χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα MAVA στα πλαίσια του προγράμματος "Understanding Mediterranean multi-taxa ‘bycatch" of vulnerable species and testing mitigation – a collaborative approach", (2020-2022). Συγγραφέας είναι ο Βαγγέλης Γέττος, εικονγράφος η Χλόη Φίνν, την παιδαγωγική επιμέλεια ανέλαβε η Μαρίνα Κατσαρή και τέλος την επιστημονική επιμέλεια ανέλαβε ο Δρ. Λούης Χατζηιωάννου διευθυντής και Μαριος Παναγεωργίου, ερευνητής στο του ΜΚΟ Ενάλια Φύσις Περιβαλλοντικό Ερευνητικό Κέντρο και  ο εκδότης του βιβλίου είναι ο ΜΚΟ Ενάλια Φύσις Περιβαλλοντικό Ερευνητικό Κέντρο. 

 

Οργανώνει ο ΜΚΟ Ενάλια Φύσις Περιβαλλοντικό Ερευνητικό Κέντρο και το Birdlife Cyprus.

Vaggelis Gettos.jpeg
Marina Katsari.jpeg
Rebecca Katsaris.jpg
Louis Hadjioannou.jpeg

Λίγα λόγια για τους συντελεστές:

 

 

Βαγγέλης Γέττος: Γεννήθηκε το 1986 στην Πάτρα. Λόγω της ασυγκράτητης φαντασίας του, από μικρός πετούσε στα σύννεφα αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να σπουδάσει νομικά στην Αθήνα και τη Γαλλία. Ζει και εργάζεται στην Κύπρο από το 2015. Γράφει ιστορίες και θεατρικά σενάρια για παιδιά και μεγάλους και παίζει διάφορα μουσικά όργανα. Όταν πάει διακοπές στο Αιγαίο μπορεί να παρακολουθεί με τις ώρες τους γλάρους που γυροφέρνουν το καράβι. Και είναι ο πρώτος που θα τρέξει στην κουπαστή όταν κάποιος φωνάξει “δελφίνια!”. 
 
Μαρίνα Κατσαρή: Γεννήθηκε το 1986 στη Λευκωσία και έζησε τα δύο πρώτα της χρόνια στο Σουλτανάτο του Ομάν απ’ όπου έχει πολύ ζωντανές αναμνήσεις. Μόνο που δεν ξέρει αν πράγματι όλα όσα θυμάται έγιναν στ’ αλήθεια ή αν τα φαντάστηκε. Αυτόν τον σπόρο της φαντασίας φρόντισε να τον ποτίσει σε όλη της τη ζωή. Έτσι έγινε θεατροπαιδαγωγός, αφηγήτρια και νηπιαγωγός. Ταξιδεύει στα σχολεία, τα μουσεία και όλα τα μέρη όπου υπάρχουν μικρά και μεγάλα παιδιά αφηγούμενη παλιές ιστορίες και δημιουργώντας νέες. 
 
Ρεβέκκα Κατσαρη: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και έζησε Σουλτανάτο του Ομάν μέχρι τα πέντε της. Σπούδασε νηπιαγωγός και μετά Λατινοαμερικανικές και Ιβηρικές Σπουδές στο Λονδίνο. Λατρεύει τα ταξίδια και να γνωρίζει ανθρώπους από άλλους, μακρινούς πολιτισμούς! Είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει και να εργαστεί ως παιδαγωγός σε Κύπρο, Ισπανία, Αγγλία και Κολομβία, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Έχει σχεδιάσει και εφαρμόσει εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Κύπρο και στο εξωτερικό που αφορούν σε θέματα πολυπολιτισμικής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Αγαπά την θάλασσα, τις πράσινες χελώνες και να απολαμβάνει τα ηλιοβασιλέματα με καλή παρέα.
 
Λούης Χατζηιωάννου: Γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1982. Αν και λατρεύει να επισκέπτεται καινούριους προορισμούς και έχει ταξιδέψει ως τώρα σε περισσότερες από 30 χώρες, πιστεύει ότι τα ταξίδια του μυαλού είναι τα καλύτερα. Είναι θαλάσσιος βιολόγος και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Βιοποικιλότητα και Οικολογία πριν από μερικά χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι γεννημένος ερευνητής με μεγάλη περιέργεια! ‘Ενα από τα αγαπημένα του πράγματα στον κόσμο είναι να εξερευνά με προσοχή τον βυθό της θάλασσας, να φωτογραφίζει και να μελετά όλα τα είδη οργανισμών που ζουν εκεί. Πιο συγκεκριμένα, ο Λούης έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα ευάλωτα είδη και ενδιαιτήματα (π.χ. κοράλλια, υποβρύχιες σπηλιές, φώκιες και καρχαρίες) και εργάζεται εδώ και χρόνια για την προστασία και διατήρηση του θαλάσσιου φυσικού μας πλούτου. Εκτός από τις πολύωρες βουτιές και καταδύσεις στη θάλασσα, λατρεύει τις πεζοπορίες στα δάση, την μυρωδιά των πεύκων και το σκι σε χιονισμένα βουνά. Ειδικά όταν στην παρέα υπάρχουν και μικρά παιδιά!
bottom of page