top of page
η γραμμουλα.webp

 

ΜΟΥΣΙΚΟ, ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Η γραµµούλα έχει φωνή

με την Ελένη Λαγουδάκη

Κυριακή, 16/10

ώρα: 11:45 π.μ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ)

Λίγα λόγια για την παρουσίαση:

Μια βιωµατική προσέγγιση της µουσικής προθεωρίας για παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς που µας ταξιδεύει στα Σύµβολα, στους Ήχους, στο Ρυθµό, στη Κίνηση, στον Εκφραστικό λόγο, στο Παιχνίδι, στον Αυτοσχεδιασµό για ηλικίες από 4 ετών και άνω.     

Δίδεται έμφαση στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων λεπτής και αδρής κινητικότητας, προσανατολισμού, φωνολογικής επίγνωσης, προανάγνωσης, προγραφής, ρυθμικού λόγου και συνθετικής σκέψης με σεβασμό στο υπαρκτό φαντασιακό των παιδιών.

Διοργανώνει το µουσικό κατάστηµα/βιβλιοπωλείο ΠΑΡΤΑΣΙΔΗΣ

Η παρουσίαση έχει διάρκεια 45 λεπτά συμπεριλαμβανομένου του χρόνου δραστηριοτήτων και διάθεσης των βιβλίων προς πώληση και υπογραφή αντιτύπων από συγγραφέα.

.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Εξειδικευμένη Μουσικοπαιδαγωγός, Καθηγήτρια πιάνου και Αγγλικής Φιλολογίας, Εμπνεύστρια του Soundsteps by E.L, Ιδρύτρια του Πολυχώρου Τέχνης και Εκπαίδευσης Soundsteps by Eleni Lagoudaki, Εκπρόσωπος της Kindermusik στην Ελλάδα, Συγγραφέας και δημιουργός διαδραστικού εκπαιδευτικού υλικού, Εισηγήτρια σεμιναρίων για γονείς, παιδαγωγούς και παιδιά, Μέλος της συντακτικής επιτροπής ειδικών συνεργατών, "Μουσική σε πρώτη βαθμίδα"-ΤΕΠΑΕΣ, Παν. Αιγαίου και της Ε.Ε.Μ.Ε.

Η Ελένη Λαγουδάκη είναι εμπνεύστρια του βιωματικού προγράμματος σπουδών για παιδιά βρεφικής, προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας Soundsteps by E.L. και εξειδικευμένη Μουσικοπαιδαγωγός Kindermusik για παιδιά 0-7 ετών από το Kindermusik University (επίσημη εκπρόσωπος του προγράμματος στην Ελλάδα). Είναι επίσης καθηγήτρια πιάνου και Αγγλικής Φιλολογίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά τα τελευταία είκοσι χρόνια ζει με την οικογένεια της στην Τήνο, το νησί που έχει αγαπήσει πολύ και έχει αποτελέσει αστείρευτη έμπνευση στο πάθος της για την επικοινωνία και τη διδασκαλία των παιδιών μέσα από τις Τέχνες. Φοίτησε στο Ωδείο Αθηνών (Διδάσκουσα: Λούσυ Βιντσεντζάτου), στη Μουσική Σχολή της Μαέστρου Γιάννας Ακριβοπούλου και είναι αριστούχος πτυχίου πιάνου με διάκριση. Έχει ανώτατες σπουδές Κινησιολογίας-Χορού στο Χορόδραμα της Ραλλού Μάνου. Είναι κάτοχος Bachelor of Arts στην Αγγλική και Αμερικάνικη Λογοτεχνία με minor στα Γαλλικά και τις Τέχνες από το University of LaVerne, California. Είναι η δημιουργός και εμπνεύστρια του Βιωματικού προγράμματος σπουδών Soundsteps by E.L που έχει ως άξονα την πολυαισθητηριακά διαθεματική διδακτική προσέγγιση και αναπτυξιακή εξέλιξη των παιδιών βρεφικής, προσχολικής και σχολικής ηλικίας με κύρια εκπαιδευτικά και επικοινωνιακά εργαλεία ανταπόκρισης τους Ήχους, τα Σύμβολα, το Ρυθμό, την Κίνηση, τον εκφραστικό Λόγο, τη Μουσική, τη Φύση και τις Τέχνες. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων με τίτλο ‘Πιάνο και Κινησιολογία’. Η δράση της περιλαμβάνει πολυετή εφαρμοσμένη πρακτική διδασκαλία των προγραμμάτων Kindermusik και Soundsteps by E.L με την ενεργό συμμετοχή γονέων και παιδιών στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Πραγματοποίησε διαδραστικά εκπαιδευτικά Σεμινάρια στο Soar Valley Music Center και στο Μusic steps στην Αγγλία, στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου καθώς και Σεμινάρια Παιδαγωγών στο European University of Cyprus και στο Νηπιαγωγείο Ι. Καρράς του Κολλεγίου Αθηνών. Συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό Οργανισμό Hoopla Education και το Μουσείο Κώστα Τσόκλη, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας εκπαιδευτικά εργαστήρια διαθεματικής προσέγγισης μέσω της Εννοιολογικής Τέχνης και Μουσικοκινητικής για παιδιά 3-6 ετών στην Τήνο. Είναι συγγραφέας των Μουσικοπαιδαγωγικών βιβλίων με πολυαισθητηριακές δράσεις για γονείς , παιδαγωγούς και παιδιά: ’Η Γραμμούλα έχει Φωνή’, μία διαδραστική προσέγγιση της Μουσικής προθεωρίας για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και του υπό έκδοση "Μαζί στων Ήχων τη ροή" για παιδιά από 3 ετών. Δημιουργός εκπαιδευτικών διαθεματικών παιχνιδιών, δραστηριοτήτων και σεμιναρίων σε συνεργασία με τη συνάδελφο Πόπη Χαριτάκη στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ιδρύτρια του Πολυχώρου Τέχνης και Εκπαίδευσης Soundsteps by Eleni Lagoudaki και πρώτης πανελλαδικής έδρας του Kindermusik University. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής ειδικών συνεργατών, "Μουσική σε πρώτη βαθμίδα"-ΤΕΠΑΕΣ, Παν. Αιγαίου και μέλος της Ε.Ε.Μ.Ε.

Λίγα λόγια για τη συνεργάτιδα της συγγραφέα:

Η Πόπη Χαριτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει και εργάζεται στην Αγγλία.

Είναι κάτοχος διπλώματος Αρμονίας της Μουσικής και το 2014 ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως εκπαιδευτικός προσχολικής ηλικίας (δίπλωμα CACHE Level 3: Early Learning and Childcare pathway) και το 2017 ολοκλήρωσε το Trinity CME (Πιστοποιητικό επιπέδου 4 για  εκπαιδευτικούς μουσικής, Trinity College London). Οι σπουδές της συνεχίζονται προς το παρόν στη μουσική σύνθεση στο Ανοιχτό Κολλέγιο Δημιουργικών Τεχνών.

Από το 2005 έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία μουσικής και πιάνου σε διάφορα δημόσια σχολεία και ιδιωτικά. Το 2018 δημιούργησε το «Armonia Music Tuition and Creative Space» στο Λέστερ.

Από το 2009 έως το 2018 ήταν εκπαιδευτικός στο πρόγραμμα Kindermusik, ενώ παράλληλα είχε το ρόλο της υποστήριξης εκπαιδευτικών από την περιοχή της Ελλάδας / Κύπρου / Μέσης Ανατολής. Μαζί με τους μαθητές της, έχει λάβει μέρος σε ένα διεθνές ντοκιμαντέρ για τον Αυτισμό, το οποίο έχει αποσπάσει πάνω από 80 βραβεία σε όλο τον κόσμο, και μέρος του οποίου συνοδεύεται από μουσικές συνθέσεις της Πόπης Χαριτάκη.

Από το 2012, η μοναδικά οραματική συνεργασία της με την Ελένη Λαγουδάκη έχει οδηγήσει σε μια σειρά διεθνών παρουσιάσεων, σεμιναρίων και στη δημιουργία εκπαιδευτικών διαδραστικών παιχνιδιών εμπνευσμένων από τη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία του SoundstepsbyEL.

ΕΛΕΝΗ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ.jpg
popi.png
bottom of page