top of page

LIVE COOKING EVENTS

    σάββατο 6/5
18:00    Σεφ Χρίστος Χριστοδούλου
    Μαγειρεύουμε μαζί (Επιλεγμένες συνταγές από τον βραβευμένο chef)

   κυριακή 7/5
11:30    Σεφ Γεώργιος Γεωργίου
    Μαγειρική με άποψη (Μεσογειακές και διεθνείς γεύσεις)


18:00    Σεφ Γιώργος Κυπριανού (Βοηθός Διευθυντής Τεχν. Εκπαίδευσης)
  
 Διατροσέφ (βραβευμένο από τα «Gourmand Worlds CookBook 
                            
Awards» ως το καλύτερο «Nutrition Healthy Cook Book» στον κόσμο

 


* Βιβλία μαγειρικής θα διατίθενται προς πώληση σε ξεχωριστό περίπτερο

Γιώργος Κυπριανού

Ο Γιώργος Κυπριανού κατάγεται από το κατεχόμενο χωριό «Κατωκοπιά» . Σπούδασε στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου με απόκτηση διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες. Είναι επίσης κάτοχος  ανώτερου διπλώματος Ξενοδοχειακών  & Τουριστικών σπουδών Αυστρίας , πτυχίου (ΒΑ)στις Επισιτιστικές Τέχνες και Μεταπτυχιακού (ΜΑ)στο τομέα της Εκπαίδευσης από το Middlesex University της Μεγάλης Βρετανίας.

Εργάστηκε για σειρά ετών σαν Σεφ στη ξενοδοχειακή βιομηχανία της Κύπρου και ακολούθως επικεντρώθηκε στη εκπαίδευση.

Εργάστηκε για 10 χρόνια σαν συντονιστής προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών στο Intercollege και από το 2006 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως καθηγητής ξενοδοχειακών στο Υπουργείο Παιδείας. Για την ακαδημαική χρονιά 2014-2015 εργάστηκε στην Α’ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας. Από το 2016 μέχρι σήμερα εργάζεται ως βοηθός Διευθυντής στο Υπουργείο Παιδείας, στην Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου.

Υπήρξε για 15 χρόνια ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, από τις θέσεις του Προέδρου της Επαρχίας Λευκωσίας και του Αντιπροέδρου και υπεύθυνου εκπαίδευσης. Υπήρξε επίσης από την ίδρυση της Ολυμπιακής ομάδας μαγειρικής για 4 χρόνια ο οργανωτικός Σεφ.

Είναι μέλος των “Master Chef Great Britain” και είναι επίσης μέλος σε επιτροπές πολλών φιλανθρωπικών και άλλων οργανισμών και συνδέσμων. Καλέστηκε και Δίδαξε σε πανεπιστήμια  και κολέγια της Αμερικής, της Φιλανδίας, της Ελλάδας, της Αυστρίας και  από άλλες χώρες του εξωτερικού.

Καλέστηκε σαν κριτής σε διάφορους διαγωνισμούς στη Κύπρο στην Αγγλία, στη Αίγυπτο και στην  Ελλάδα.Ασχολείται συχνά με έρευνες και έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε γνωστά, ακαδημαϊκά περιοδικά στο ενεργητικό του. Οργάνωσε και συμμετείχε σε γνωστά γαστρονομικά συνέδρια . Συνεργάζεται με το ανοιχτό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και δίνει διαλέξεις σε θέματα γαστρονομίας και υγιεινής διατροφής.

Τα τελευταία χρόνια μαζί με το συνεργάτη και φίλο του Αντώνη Νικολάου παρουσίαζαν καθημερινά τηλεοπτικό πρόγραμμα μαγειρικής, ενώ μαζί δημιούργησαν την πρώτη και μεγαλύτερη κυπριακή ιστοσελίδα γαστρονομίας – μαγειρικής  www.cychefs.com . Σε εβδομαδιαία βάση γράφουν άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Μαζί έγραψαν και το πρώτο τους βιβλίο μαγειρικής «Χρώμα και Άρωμα Κουζίνας»

Ο Γιώργος το 2015 παρουσιάζει το καινούργιο του βιβλίου μαγειρικής και υγιεινής διατροφής, το οποίο το 2016 κατακτά την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό για Gourmand βιβλία, ανάμεσα σε 3000 συμμετοχές από 200 χώρες.

Με τον Γιώργο μπορείτε να επικοινωνείτε στο george@cychefs.com και στο kyprianou.g@intercollege.ac.cy

ΔΙΑΤΡΟΣΕΦ

του Σεφ Γιώργου Κυπριανού,

και της Νικολέττας Ντορζή, Κλινικής Διαιτολόγου

Το βιβλίο μαγειρικής με όνομα «ΔιατροΣΕΦ» δεν είναι ένα απλό βιβλίο μαγειρικής με συνταγές όπως όλοι έχουμε στο μυαλό μας. Θα δείτε και από μόνοι σας ότι είναι ένα ολοκληρωμένο "εγχειρίδιο" μαγειρικής όπου τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη και δεν του ξεφεύγει καμία λεπτομέρεια.

Δημιουργήθηκε για να διδάξει και να συμβουλέψει για τη φροντίδα και τη βελτίωση της υγείας, αλλά και να προσφέρει μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή στο πιάτο σας με τις ενδελεχείς οδηγίες και τα κατάλληλα υλικά. Αυτό επιτεύχθηκε μέσα από μια μεγάλη προσπάθεια δύο ειδικών, ενός Σεφ και μια Κλινικής Διαιτολόγου.

Ο σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να σας δώσει τη δυνατότητα αλλά και την άνεση να έχετε στο πιάτο σας μια υγιεινή και ισορροπημένη απόλαυση χωρίς καμιά ενοχή. Τι εννοώ με αυτό; Η κάθε συνταγή προσφέρει δυσεύρετες πληροφορίες για τη διατροφική τους ανάλυση ανά μερίδα, βοηθώντας έτσι το κάθε άτομο ξεχωριστά να προσαρμόσει την διατροφή του ανάλογα με τις ανάγκες του.

Οι πλείστες συνταγές είναι κατάλληλες για διαβητικούς, υπερτασικούς, άτομα με ψηλή χοληστερόλη, άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος ή που θέλουν να διατηρήσουν το βάρος τους, αλλά και άτομα που απλά θέλουν να τρέφονται σωστά.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΣΕΦ

 

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο στις 12 Ιανουαρίου 1964. Είναι απόφοιτος ΑΞΙΚ και της HILTON APRENTISESHIP-CAIRO. Εργάστηκε σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της Λευκωσίας ως executive Chef  καθώς και ως εκπαιδευτής Μαγειρικής σε ιδιωτικό κολλέγιο.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου και του World Chefs Association.

Έλαβε μέρος σε διαγωνισμούς μαγειρικής καθώς και ως κριτής σε αρκετούς διαγωνισμούς.

Εξέδωσε 5 βιβλία μαγειρικής, καθώς και περιοδικά.

Από το 2000 είναι παρουσιαστής μαγειρικών εκπομπών με τελευταία την εκπομπή «Ταξίδι στη γεύση» από το ΡΙΚ.

Τώρα λειτουργεί την «COOKING THERAPY», με ιδιαίτερα μαθήματα μαγειρικής για μικρούς και μεγάλους.   

ΜΑΓΕΙΡΕΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Είναι πολύ σημαντικό να αγαπάς την κουζίνα και το καλό φαγητό. Να γεύεσαι με όλες σου τις αισθήσεις απολαμβάνοντας το φαγητό σου. 


Δεν χρειάζεται να είσαι σεφ. Αυτό που χρειάζεται είναι να αγαπάς τη μαγειρική. Να δημιουργείς για εσένα και για τα αγαπημένα σου πρόσωπα. 


Ετοίμασε κάτι μαζί με τον σύντροφό σου και απόλαυσε το φαγητό που ετοίμασες με καλή παρέα. 


Καλέστε τους φίλους σας ή φάτε με την οικογένειά σας. Την ώρα αυτή έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και να δέσετε τις σχέσεις σας. 


Το φαγητό είναι απόλαυση ζωής... 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΕΦ

 

Όλοι οι μεγάλοι στο ξεκίνημα υπήρξαν παιδιά… Παιδί και ο Γιώργος Γεωργίου, από την Αμμόχωστο, μεγάλωσε στη Λεμεσό, όπου συνεχίζει να μεγαλώνει δημιουργώντας, ξεχωρίζοντας, διαπρέποντας με άποψη. Μετά τις σπουδές του δούλεψε στην Ελβετίαως καλεσμένος των σεφ στο ξενοδοχείο Gstaad Palace. Το 2008 επιλέγεται από την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή Unesco και συμμετέχει στην αντιπροσωπεία της Κύπρου στους Δεύτερους Δελφικούς Αγώνες στη Ρωσία. Από το 1998 αποτελεί μέλος της ομάδας των σεφ του ξενοδοχείου Four Seasons στην Λεμεσό.

 

Ως ανήσυχο πνεύμα εμβαθύνει και επιμορφώνεται συνεχώς σε διάφορες θεματικές όπως: φωτογραφική τέχνη, ζωγραφική, υγιεινή των τροφίμων, υγιεινή διατροφή, ποιοτική διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, τουρισμός, ομαδικότητα στο χώρο εργασίας, βελτιώνοντας την απόδοση των υπαλλήλων, διαχείριση χρόνου, αποτελεσματικές δεξιότητες επικοινωνίας, διαχείριση προβλημάτων και συγκρούσεων, γαστρονομία, παραγωγή, διαχείριση και τρόποι σερβιρίσματος της κουμανδαρίας. Έχει βραβευτεί πολλές φορές για τις μαγειρικές του δημιουργίες: στον 6ο παγκύπριο επαγγελματικό διαγωνισμό γαστρογνωσίας 2001, στο food lovers show 2004, στο διαγωνισμό γαστρονομίας 2006 . Πέρασαν μέρες που μαζεύτηκαν σε μήνες. Πέρασαν μήνες που μαζεύτηκαν σε χρόνια.

 

Ο Γιώργος Γεωργίου αποτύπωσε το χρόνο δημιουργικά σε βιβλία, περιοδικά, εκδηλώσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό όλο πρωτοτυπία, μυρωδιές και γεύσεις. Το πρώτο του βιβλίο «Σε Απατώ Μες Στην Κουζίνα» έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από το ντόπιο κοινό, δεδομένου ότι πολύ σύντομα εξαντλήθηκε και επανεκδόθηκε, όσο και τους ξένους, μόνιμους κάτοικους και επισκέπτες στην Κύπρο, αφού και η μετάφρασή του στην αγγλική αγκαλιάζεται με αγάπη. Ακολούθησε το δίγλωσσο βιβλίο (ελληνικά και αγγλικά) «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» το οποίο δεν διασώζει απλώς παραδοσιακές συνταγές των Χριστουγέννων αλλά ταυτόχρονα παρεμβάλλει τη σχετική λαογραφική πληροφόρηση (με κείμενα και φωτογραφίες) εντάσσοντάς τις με τον τρόπο αυτό, στο όλο κοινωνικοπολιτιστικό πλαίσιο από όπου προήλθαν. Τα δύο πιο πάνω βιβλία έχουν επιλεγεί και βραβευτεί σε τέσσερις κατηγορίες στον παγκόσμιο διαγωνισμό “GourmandWorld Cookbook awards 2009”.

􀀀 Best chef cookbook

􀀀 Best photography cookbook

􀀀 Best translation cookbook

􀀀 Best entertaining cookbook  

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ

Το τρίτο βιβλίο μαγειρικής του Γιώργου Γεωργίου «Μαγειρική Με Άποψη». Μέσα από τις σελίδες του το βιβλίο μας ταξιδεύει σε περιοχές της γης αγαπημένες και ιδιαίτερες…  Ινδία, Μέση Ανατολή, Μεξικό, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα.

 

Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ο Γιώργος Γεωργίου με σκληρή και στοχευμένη δουλειά, με την προσωπική του ανάπτυξη και έκφραση κατάφερε να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό, ως αποτέλεσμα όχι μόνο της εκδοτικής του δραστηριότητας αλλά και της εμφάνισής του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Sigma, όπου νουθετούσε νοικοκυρές και γενικά τον κάθε ενδιαφερόμενο στο θαυμαστό κόσμο της γαστρονομίας..

bottom of page