ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Μεσαιωνικά Παραμύθια της Κύπρου
Κυριακή, 20/05
ώρα: 20:00 μ.μ.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Μεσαιωνικά Παραμύθια της Κύπρου
Μουσική αφήγηση στα χνάρια των αρμονιών της μεσαιωνικής Κύπρου
με τη Μαρίνα Κατσαρή (αφήγηση) και τον Βαγγέλη Γέττο (ακορντεόν, λαούτο, κρουστά)
Μαρίνα Κατσαρή
Η Μαρίνα Κατσαρή είναι κάτοχος Master of Arts, Drama and Theatre in Education (Warwick, UK) και απόφοιτος της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει διδάξει μαθήματα σχετικά με την αφήγηση, το θέατρο και το δράμα στην εκπαίδευση και την παιδική λογοτεχνία στα Πανεπιστήμια Κύπρου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Global College. Σεμινάριά της για την αφήγηση, επαγγελματικής μάθησης κ.ά. έχουν υλοποιηθεί στα πλαίσια προγραμμάτων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, φεστιβάλ κ. ά. Παράλληλα, υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα μουσειακής αγωγής μέσα από την αφήγηση σε μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα. Έχει συμμετάσχει ως αφηγήτρια σε συλλογικά μουσικοαφηγηματικά projects για ενήλικο κοινό και με διάφορους συνεργάτες πραγματοποιεί παραστάσεις για παιδιά.
Βαγγέλης Γέττος
Ο Βαγγέλης Γέττος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθήνας και είναι κάτοχος Master στις ποινικές επιστήμες (Un. Sophia Antipolis, Νίκαια,Γαλλία). Έχει επιμεληθεί το σενάριο και τη μουσική επένδυση πολλών μουσικοαφηγηματικών παραστάσεων που έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και την Κύπρο στις οποίες έχει συμμετάσχει και ως μουσικός. Εργάζεται παράλληλα ως κειμενογράφος στην διαφήμιση ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί ως νομικός, δημοσιογράφος, επιστημονικός συνεργάτης στην Βουλή των Ελλήνων. Έχει επίσης εκδώσει την ποιητική συλλογή «Προσάναμμα», από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων (Αθήνα, 2013). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Περιγραφή παράστασης
‘’Που δράκους εις την Κύπρον άλλον τίποτε». Η αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή και ο μουσικός Βαγγέλης Γέττος) τα βάζουν με τα στοιχειά, τους ρηγάδες και τους σιδερόφραχτους ιππότες της μεσαιωνικής Κύπρου και τραγουδούν τα παθήματα και τα κατορθώματά τους. Οι θρύλοι και τα παραμύθια αποδίδονται στην φυσική τους γλώσσα, την κυπριακή διάλεκτο που έφτασε στα ύστερα μεσαιωνικά χρόνια στην ακμή της. Η μουσικές επιλογές ακολουθούν τα χνάρια των μεσαιωνικών αρμονιών που μπόλιασαν δημιουργικά την κυπριακή παραδοσιακή μουσική.
