top of page

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ / ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Νέοι Κύπριοι λογοτέχνες και λογοτέχνιδες συστήνονται

8/10/2023 Κυριακή | 15:45

Λογοτεχνική Σκηνή

Διοργανώνει η Κίνηση Πολιτισµού

  ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ  

Αϊτούντς Σιαμπάνλι

Ο Αϊτούντς Σιαμπάνλι γεννήθηκε 1977 στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου του Πανεπιστημίου Haliç το 2007. Στο παρελθόν εργάστηκε ως ηθοποιός στο Θέατρο Πέρα και στο Κρατικό Θέατρο της Κωνσταντινούπολης, ενώ από το 2012 εργάζεται ως ηθοποιός στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Το 2021 εκδόθηκε στην τουρκική γλώσσα το πρώτο του βιβλίο «Σκέψεις Φεγγαριού – Ημερολόγιο Αφορισμών 1001». Κατοικεί στην Κερύνεια.

aytunc-sabanli-13883.jpg

Hüseyin Bahca

O Hüseyin Bahca γεννήθηκε στην Αμμόχωστο στις 18 Μαρτίου 1989. Το βιβλίο του «Eylül Bir» βραβεύτηκε με έπαινο για την συμμετοχή του στο «ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ» το 2016 που διοργανώνουν η Ένωση Καλλιτεχνών και η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου. Ποιηματά του, διηγήματα και άλλα κείμενα έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες όπως Duvardaki Delik, Şiirden, Sadece Şiir, Kurşun Kalem, Sincan İstasyonu, Yeni E, Gaile and İnsan Zaman Mekan. Συμμετείχε επίσης στην σύντακτική ομάδα της πολιτιστικής σελίδας για τέχνες και λογοτεχνία της εφημερίδας Africa (Africa dâhil bütün kara parçalarında). Ποιήματα του έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Έχει εκδόσει ήδη δυο ποιητικές συλλογές το «Eylül Bir» και «İlânihâye».

Ουρανία Δημητρίου

Η Ουρανία Δημητρίου γεννήθηκε το 1991 στην Λάρνακα. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Μετέπειτα, ολοκλήρωσε τις σπουδές της με μεταπτυχιακό στην ΑγγλικήΛογοτεχνία και Συγκριτικές Πολιτισμικές Σπουδές. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ομίλου γλωσσολογίας και ενεργό μέλος στο Literary Society του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου βοήθησε στην διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεων και σεμιναρίων. Έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς ποίησης και συγγραφής διηγήματος. Εργάζεται σε ιδιωτικό φροντιστήριο ενώ παράλληλα είναι ενεργό μέλος σε Πολιτιστικά Ιδρύματα και ΜΚΟ. Το 2020 έλαβε μέρος στον διαγωνισμό «Για την Κική Δημουλά», όπου πέρασε στην πρώτη φάση, για τη δημιουργία ανθολογίου για νέους.

Παναγιώτα Ζιντίλη

Η Παναγιώτα Ζιντίλη γεννήθηκε το 1998 στην Λευκωσία, όπου και μεγάλωσε, σε έναν προσφυγικό συνοικισμό. Το 2016 πέρασε στη Νομική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν η πρώτη φορά που μπήκε σε αεροπλάνο. Ερωτεύτηκε αυτή την πόλη και τους ανθρώπους της. Συμμετείχε στην ομάδα κοινωνικού και εφαρμοσμένου θεάτρου Traverso Post Gap, εμπειρία που υπήρξε καθοριστική για την ποίησή της.

 

Πολιτικοποιήθηκε μέσα από το φοιτητικό κίνημα που έχει έντονη παρουσία στα Δημόσια Πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Παρακολούθησε το εργαστήρι δημιουργικής γραφής του μπλόγκερ Γελωτοποιός, όπου αποκόμισε γνώσεις για τη γραφή και τη λογοτεχνία αλλά και συναντήθηκε με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονταν την ίδια αγάπη για το γράψιμο. Έγραφε μέσα από την περσόνα «ροζ/rose» στις διαδικτυακές σελίδες ποίησης «Los Innuendos» και «Θρυαλλίδα».

 

Το 2018 αποφάσισε να αλλάξει σχολή και να σπουδάσει κάτι που την εκφράζει περισσότερο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών στην Αθήνα και ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα Σπουδές Φύλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.Την ενδιαφέρει να ασχοληθεί ερευνητικά με ζητήματα φύλου και εξουσίας. Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει συγγραφέας.

bottom of page