

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Τρεις φακές και ένα ρεβύθι
Κυριακή, 10/10
ώρα: 15:45 μ.μ.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Φίλες και φίλοι,Είμαι, νομίζω, ένα όμορφο βιβλίο. Όμως θέλω να πιστεύω πως είμαι και αγαπησιάρικο. Μη ρωτάτε το γιατί. Αυτό θα το διαπιστώσετε απ’ την πρώτη στιγμή που θα με πάρετε στα χέρια σας. Είμαι σίγουρο πως μέσα από τις 33 ιστορίες – ποιήματά μου και τις ισάριθμες πανέμορφες ζωγραφιές, θα ζήσετε ωραίες στιγμές. Θα δείτε να ζωντανεύουν μπροστά σας ήρωες απ’ όλο το ζωικό και φυτικό βασίλειο, αλλά και άνθρωποι. Ο καθένας με τη δική του ιστορία.Κάποιοι απ’ αυτούς, όπως ο λύκαρος, πάνε για κατορθώματα μα πέφτουν στα «πατώματα». Άλλοι πάλι ζουν καταστάσεις ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο, το πιθανό και το απίθανο. Κάποιοι άλλοι… Καλύτερα να μη σας τα πω. Ψάξτε, βρέστε τα και ζήστε τα. Θα γελάσετε, θα χαλαρώσετε, θα ονειρευτείτε, θα ταξιδέψετε…Καλή αντάμωση και καλή ανάγνωση!!!
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Σταυρούλα Πέρικλου γεννήθηκε στο χωριό Τρούλλοι της επαρχίας Λάρνακας το 1943. Σπούδασε στην παιδαγωγική Ακαδημία της Κύπρου. Αργότερα πήρε πτυχίο εξομοίωσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1963 μέχρι το 2003 υπηρέτησε στη δημοτική εκπαίδευση απ' όπου αφυπηρέτησε ως διευθύντρια.
Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1988, με την ποιητική συλλογή "Ουράνιο Τόξο" που τιμήθηκε με το Α βραβείο του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου. Ποιήματά της δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες.
Κείμενα και ποιήματα της έχουν περιληφθεί σε διάφορες εκδόσεις του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου καθώς και στη «Νέα Ανθολογία Ποίησης για Παιδιά και Νέους», των εκδόσεων «Τοξότης».