top of page
DRAFT 4.jpg
DRAFT 2.jpg
   ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ…
Το Nicosia Book Fest  καλεί τους μικρούς μας φίλους να δούνε τον περιορισμό αλλιώς... 
με φαντασία και δημιουργικότητά.
Καλούμε όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι 13 ετών να  δημιουργήσουν μια ιστορία, παραμύθι με τίτλο ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ μέχρι 1000 λέξεις και να την αποστείλουν στο nicosiabookfestival@gmail.com μέχρι τις 27 Απριλίου.
«Άλλαξαν όλα τον τελευταίο καιρό. Ήρθε λένε ένας κορονοϊός, ούτε που τον ξέρω, ούτε που τον είδα! Και δεν φτάνει που μας έκλεισε το σχολείο και τις παιδικές χαρές, μας έκλεισε και όλους στο σπίτι. Δεν καταλαβαίνω… Αρχικά όλα ήταν απίστευτα ωραία. Καθημερινά ευχαριστούσα τον κορονοϊο, μυστικά, μη με ακούσουν οι μεγάλοι και θυμώσουν… Μπορούσαμε να κοιμηθούμε περισσότερο, να φάμε το πρωινό μας χωρίς να τρέχουμε για το σχολείο.  Μπορούσαμε να παίζουμε και να ζωγραφίζουμε με τις ώρες. Να σκεφτείτε, κρατούσαμε με τον αδελφό μου το τάμπλετ απεριόριστα κι η μαμά δεν μας έλεγε τίποτα. Κοιταζόμασταν και δεν το πιστεύαμε!
Όμως σιγά σιγά τα πράγματα δυσκόλεψαν. Οι μέρες μας έγιναν μεγάλες και βαρετές. Μας έλειπαν οι φίλοι και το σχολείο. Μας έλειπε ο παππούς και η γιαγιά που δεν τους βλέπαμε. Ακόμα κι αυτά τα παιχνίδια στο τάμπλετ, που άλλοτε τα περιμέναμε πως και πως, έγιναν άχρωμα κι ανιαρά…
…Και ξαφνικά, εκεί που καθόμουν στην μικρή μου μωβ πολυθρόνα, απελπισμένη και γεμάτη βαρεμάρα, άρχισα να βλέπω μπροστά μου νεράιδες και πεταλούδες, πολύχρωμες και λαμπερές όσο δεν έχετε ξαναδεί. Τρέχαμε μαζί σε μεγάλα καταπράσινα λιβάδια, άδεια από κόσμο φυσικά, μην κολλήσουμε τίποτα και όταν βλέπαμε τον κορονοϊο μπαίναμε στο ζαχαρένιο μας καταφύγιο. Εκεί βρίσκαμε τα πιο νόστιμα γλυκά του κόσμου κι όλα όσα μας λείψανε…»
 
 
 
                ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ                                                                                                                             
    Όροι Συμμετοχής    
Ποιος είναι ο βασικός σκοπός του διαγωνισμού;
Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι η δημιουργική ενασχόληση των παιδιών αυτή την περίοδο που υπάρχει αυξημένος ελεύθερος χρόνος λόγω του κατ’ οίκον περιορισμού και της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και ο οποίος θα πρέπει να αξιοποιηθεί δημιουργικά με εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Τελικός στόχος η συλλογική έκδοση ενός παραμυθιού που θα περιλαμβάνει τις καλύτερες ιστορίες, εικονογραφημένες. Η έκδοση αυτή θα παρουσιαστεί στο επόμενο Nicosia Book Fest τον ερχόμενο Οκτώβριο.
 
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής;
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 6 - 13 ετών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι αποστείλουν εμπρόθεσμα τη σχετική δήλωση με το κείμενο συμμετοχής τους, μέχρι τις 27 Απριλίου 2020.
Ποιοι έχουν τον γενικό συντονισμό του διαγωνισμού;
Τον γενικό συντονισμό του διαγωνισμού θα έχει η οργανωτική επιτροπή του NicosiaBookFest η οποία διατηρεί το δικαίωμα να ορίσει ειδική επιτροπή για αξιολόγηση των συμμετοχών και επιλογή των καλύτερων για συμπερίληψη τους στη συλλογική έκδοση. Η επιτροπή αυτή μπορεί να απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς, διακεκριμένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων και ακαδημαϊκούς που θα συνδράμουν στο έργο της αξιολόγησης. Η διαδικασία αξιολόγησης θα γνωστοποιηθεί μετά τη λήξη του διαγωνισμού και τα τελικά αποτελέσματα θα αναρτηθούν δημόσια στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Η πορεία προόδου της δράσης θα παρουσιάζεται σε σχετικό διαδικτυακό ημερολόγιο.
Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των συμμετεχόντων;
Κάθε συμμετέχοντας:
  • Βεβαιώνει ότι το έργο είναι πρωτότυπο.
  • Παραχωρεί τα πνευματικά δικαιώματα του έργου στη διοργάνωση του Nicosia Book Fest, προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση και την προβολή  του βιβλίου.
  • Να προωθήσει όπως μπορεί το βιβλίο.
  • Να συμμετάσχει ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου.
  • Με την υποβολή του έργου για συμπερίληψη στο διαγωνισμό η/ο υποψήφια/ος θα λαμβάνει επιβεβαιωτικό email στο οποίο ο κηδεμόνας θα πρέπει να απαντήσει επιβεβαιώνοντας ότι αποδέχεται τους όρους και κανονισμούς του διαγωνισμού.
 
Πού θα διατεθούν τα έσοδα;
Τα καθαρά έσοδα που πιθανώς να προκύψουν από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό που θα συναποφασίσουν οι συντονιστές του προγράμματος.
Με ποιο τρόπο θα εμφανίζονται τα ονόματα των συντελεστών;
Το βιβλίο που θα εκδοθεί θα αναφέρει στο εξώφυλλό του ως εκδότη το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας. Αναλυτικά όλα τα ονόματα των συντελεστών-παιδιών, θα αναφέρονται στις πρώτες  σελίδες του βιβλίου.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

1. Σωτηρούλα Γιασεμή, Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής Nicosia Book Fest, Διδάκτορας Μετάφρασης Παιδικής Λογοτεχνίας

2.    Ελένη Μηνά, Εκπαιδευτικός, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Γλώσσα με ειδίκευση στη Λογοτεχνία

3.    Βιάνα Έρικσσον, Συγγραφέας, Εκπαιδευτικός, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην ενταξιακή παιδαγωγική

Astra-92.8-FM-Stereo_7292.jpeg
bottom of page