top of page

Πράξια Αρέστη

Η Πράξια Αρέστη μεγάλωσε στην κοιλάδα Σολέας της Κύπρου, ένα πανέμορφο τοπίο ριγμένο στη φύση, που υπήρξε και η πρώτη της πηγή έμπνευσης. Η καθημερινή επαφή της με τη φύση ήταν αυτή που την έκανε ν’ αγαπήσει τα στοιχεία της, μαζί και τα ζώα. Οι έντονες και χαρούμενες παιδικές της αναμνήσεις είναι αυτές που την έσπρωξαν στη συγγραφή παιδικών διηγημάτων.

Στα 18 της κερδίζει μία θέση στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και 4 χρόνια μετά, παίρνει υποτροφία για μεταπτυχιακό στις Βυζαντινές Σπουδές, στο Λονδίνο. Αργότερα παίρνει δίπλωμα Δημιουργικής Γραφής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ερχόμενη στην Κύπρο στρέφεται προς τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή. Εργάζεται μέχρι και σήμερα σε μεγάλο δημοσιογραφικό όμιλο της Κύπρου, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε blogs στην Ελλάδα και στο προσωπικό της blog www.mikresistories.org

 

  ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ 

    Λίζα, η Μπαλαρίνα 

Κυριακή, 20/05

ώρα: 18:45 μ.μ.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

 

ΛΙΖΑ Η ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ

«Λίζα, η Μπαλαρίνα»: Ένα παιδικό διήγημα για μια δυνατή φιλία ενός αδέσποτου κουταβιού και μιας μικρής μπαλαρίνας

Έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων γύρω από το τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων σε Ελλάδα και Κύπρο, η συγγραφέας Πράξια Αρέστη, κάνει την πρώτη της έντυπη συγγραφική προσπάθεια, κυκλοφορώντας το παιδικό διήγημα «Λίζα, η Μπαλαρίνα». Η μεγάλη της αγάπη για τον σκύλο της Λίζα που υιοθέτησε από καταφύγιο πριν από περίπου 4 χρόνια, αποτέλεσε την έμπνευσή της γι’ αυτό το συγγραφικό εγχείρημα, που θέλει να δείξει πάνω από όλα ότι τα ζώα και ιδιαίτερα τα σκυλιά έχουν αισθήματα και αντίληψη που φθάνει αυτή των ανθρώπων.

Πρόκειται για ένα παιδικό διήγημα που απευθύνεται τόσο σε παιδιά αλλά και σε μεγάλους που αγαπάνε τα ζώα και έχουν μία δική τους όμορφη ιστορία να διηγηθούν για το πώς ήλθε στη ζωή τους το δικό τους αγαπημένο κατοικίδιο.

Η συγγραφέας, θέλοντας να συνεχίσει την ενεργή της βοήθεια προς τα καταφύγια ζώων, συνεργάζεται σε αυτή την κυκλοφορία της με το Dog Valley Center, όπου μέρος των εσόδων θα πηγαίνει κάθε τρίμηνο στην αγορά τροφίμων και απαραιτήτων πραγμάτων για το καταφύγιο.

Το παιδικό διήγημα «Λίζα, η Μπαλαρίνα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος και η εικονογραφία του φέρει την υπογραφή της Μάγδας Κανδυλιάρη. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από βιβλιοπωλεία ή να το παραγγείλετε διαδικτυακά πατώντας ΕΔΩ!

Τι κοινό μπορεί να έχουν ένα κουτάβι και ένα κοριτσάκι; Σε μια πόλη που δείχνει κάθε μέρα το σκληρό της πρόσωπο στα αδέσποτα, ένα κουταβάκι γεννημένο στα σκουπίδια γεννιέται δίπλα από μία σχολή μπαλέτου. Οι κλασικές μελωδίες, τα χρώματα και οι κινήσεις των παιδιών το κάνουν για λίγο να ξεχνά το κρύο και τη μοναξιά των δρόμων. Η φιλία και η αγάπη, όμως, μιας μικρής μπαλαρίνας θα του αλλάξουν για πάντα τη ζωή.

Η Λίζα είναι ένα κουταβάκι με μεταξένιο μαύρο τρίχωμα και με άσπρο χρώμα στις μπροστινές της πατούσες και την ουρά. Τα μάτια της είναι  καφετιά, γεμάτα λάμψη και έχει  μία αστείρευτη ενέργεια για παιχνίδια και χάδια. Το μπαλέτο έγινε το αγαπημένο θέαμα της Λίζας. Της αρέσει τόσο πολύ η μουσική και οι κινήσεις των μικρών χορευτριών, που κάνει  κι αυτή στροφές χαμογελαστή και μεγάλα σάλτα με τα μικρά της ποδαράκια. Τ’ αυτάκια της πετάγονται κι αυτά στον αέρα και η ουρίτσα της, που πηγαινοέρχεται ρυθμικά, προδίδει τη χαρά της.

Η Λίζα σε προσκαλεί μικρέ αναγνώστη μέσα από τη σελίδα fb να κάνετε παρέα και να παίξετε μαζί και ποιος ξέρει να σου μεταδώσει την αγάπη της για τον χορό και τη ζωή! Να ανακαλύψεις την αξία της φιλίας μέσα από τη σχέση της Λίζας και της μικρής Πίτσας, της μικρής χορεύτριας. Να μιλήσεις και για το δικό σου αγαπημένο ζωάκι!!!

bottom of page