top of page

 

 ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

    Το κοτετσοχωριό 12 λυκάκια και 6 κοκοράκια

Εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΣΠΙΤΟ

Κυριακή, 7/5

11:30 μ.μ.

 

 

Θεοφανώ Γιαννούρα

 

Η Θεοφανώ Γιαννούρα από τότε που θυμάται τον εαυτό της ταξιδεύει στον κόσμο της φαντασίας και του ονείρου. Από μικρό παιδάκι κρυβόταν στον κήπο του σπιτιού της και μιλούσε με τις μέλισσες και τις πεταλούδες ή χανόταν μέσα στους αγρούς και μελετούσε τα αγριολούλουδα.Όταν έμαθε να διαβάζει και να γράφει τα έβαλε όλα αυτά στο χαρτί!!!Λατρεύει τα παιδάκια και τα βιβλία και έτσι επέλεξε η εργασία της να έχει σχέση με αυτά…Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τον εθελοντισμό και την φροντίδα των ζώων.Όνειρο ζωής για αυτήν είναι να βάζει το λιθαράκι της καθημερινά για να χτιστεί ένας όμορφος κόσμος για τα παιδάκια και τα ζωάκια!!! 

Μια φορά κι έναν καιρό

σ’ ένα κοτετσοχωριό…

ζούσανε πολλά κοκόρια,

με τις κότες και τα βόδια.

Μα βαριόντουσαν πολύ

να ξυπνάνε το πρωί,

για να δώσουν εντολή…

«Όλοι πάνω… στη στιγμή».

 

Μια ακούω την συγγραφέα να εξιστορεί «Το κοτετσοχωριό 12 λυκάκια και 6 κοκοράκια» και μια παρακολουθώ τον γιο μου που έχει ήδη παρασυρθεί με την αφήγησή της και βρίσκεται στον φανταστικό κόσμο του παραμυθιού. Γιατί ποιος άλλος μπορεί να είναι ο καλύτερος κριτής των παιδικών παραμυθιών απ’ τα ίδια τα παιδιά;

Φαίνεται ότι το μυστικό της Θεοφανώς Γιαννούρα είναι ότι παραμένει μέσα της παιδί. Κι όποτε ξεχειλίζει η ανάγκη της να εκφραστεί, αυτή παίρνει τη μορφή μιας ρέουσας γλώσσας, που οι λέξεις της πλάθουν εικόνες και διεγείρουν την παιδική φαντασία.

Το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές του παραμυθιού είναι ζώα, σε συνδυασμό με την ποιητική γλώσσα με ομοιοκαταληξία εισάγουν όμορφα τα παιδιά στην πρωτότυπη ιστορία. Η πλοκή του παραμυθιού διατηρεί το ενδιαφέρον τους ως το τέλος και η πολύ όμορφη εικονογράφηση συμπληρώνει τον φανταστικό κόσμο στον οποίο μεταφέρονται τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά.

Η ιστορία δεν είναι μια ιστορία του κουτιού, γραμμένη με διδακτικό ύφος που κουνά το δάχτυλο στα παιδιά. Καθόλου. Μέσα από την πλοκή του παραμυθιού και την αλληγορία των χαρακτήρων, τα παιδιά αφήνονται να νιώσουν τα συναισθήματα που δημιουργούνται και να «ξεκλειδώσουν» το καθένα με το δικό του τρόπο την περιπέτεια που έζησαν τα κοκόρια και τα μηνύματά της.

Οι μεγαλύτεροι αναγνώστες συνειδητοποιούμε πως η συγγραφέας αγγίζει με την ευαίσθητη πένα της ένα απ’ τα σημαντικά θέματα της εποχής μας, που αφορά στα παιδιά και την προστασία τους... Κι οι μικροί αναγνώστες ταξιδεύουν σε ακόμα μια ιστορία στον κόσμο της φαντασίας, κι ίσως μάθουν ν’ αναγνωρίζουν τις καλές και τις κακές περιστάσεις.

Ναυσικά Θεοφάνους

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΔΩΝΗΣ ΙΔΑΛΙΟΥ

 

Έργα της συγγραφέως

 

2003

 • Η ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ        (ΣΕΙΡΑ : ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ)

 

2004

 • ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΥ ΑΛΟΓΟΥ

 

2011

 • Ο ΛΑΧΤΑΡΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΟΥΛΗΣ

 • Η ΓΑΤΑ ΜΑΣ Η ΓΛΥΚΑΤΖΟΥ

 • Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΨΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ

 

2013

 • ΟΙ ΔΙΔΥΜΕΣ ΟΜΠΡΕΛΙΤΣΕΣ

 

2014

 • Η ΜΠΑΜΙΑ ΜΠΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΟΛΑΚΗΣ ΦΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

 • ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΑΣΤΕΡΑΚΙΑ

 

2015

 • ΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΦΩ ΓΡΑΜΜΑ ΣΒΗΝΩ ΣΤΟΝ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ

2016

 • Ο ΛΟΥΛΟΥΔΟΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟ ΛΑΙΜΑΡΓΟ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙ ΚΑΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ 

 

2017

 • ΤΟ ΚΟΤΕΤΣΟΧΩΡΙΟ 12 ΛΥΚΑΚΙΑ ΚΑΙ 6 ΚΟΚΟΡΑΚΙΑ

 

 

 

bottom of page