top of page

LIVE PERFORMANCE

Το Μπαρ των Αισθήσεων

7/10/2023 Σάββατο | 17:20

Αναλόγιο στο Πάρκο

  ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  

Η θεατρολόγος Άντζελα Ριζάκη θα κάνει εισαγωγή λέγοντας λίγα λόγια για το βιβλίο "Το Μπαρ των Αισθήσεων" και τους συγγραφείς.

Έπειτα θα συνεχίσει και θα διαβάζει/αφηγείται αποσπάσματα των διηγημάτων που απαρτίζουν το βιβλίο. Προς το τέλος της ανάγνωσης  θα αρχίσει να παίζει μουσική από πίσω, σαν χαλί που θα αποτελείται από τραγούδια που επέλεξαν και παραθέσανε οι συγγραφείς σε spotify list μέσα στο βιβλίο τους, τα οποία σχετίζονται με κάθε διήγημα.

Στην πρώτη ανάγνωση και άκουσμα του τραγουδιού, θα ακολουθήσει χορός bachata, σχετικός με το διήγημα, από τη συγγραφέα Άννα Μετόχη και τον χορευτή/χορογράφο Λοΐζο Ηρακλέους.

Στην δεύτερη ανάγνωση θα ακολουθήσει ένα μικρό βιντεοκλίπ σχετικό με το διήγημα.

Στην τρίτη και τελευταία ανάγνωση θα ακολουθήσει χορός salsa από τη συγγραφέα Άννα Μετόχη και τον χορευτή/χορογράφο Λοΐζο Ηρακλέους και πάλι σχετικό με το διήγημα.

6.-Εξώφυλλο.jpg

  ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ  

Αντώνης Ανδρόνικος

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Πάντα του άρεσε να λέει ιστορίες. Να πιάνεται από κάτι και να δημιουργεί κάτι άλλο, κάτι δικό του. Υπάρχει κάτι σε αυτή τη διαδικασία που τον εξιτάρει. Ίσως επειδή όλη η ιστορία αφήνεται στα χέρια του για να την πλάσει όπως θέλει. Εκτός από «παραμυθάς» όπως θέλει να λέει τον εαυτό του, είναι και φοιτητής στην Πάτρα. Έχει γράψει μαζί με την Ελένη Καραχανίδη και την Άννα Μετοχή, τη συλλογή διηγημάτων «Χρωμάτων και Αισθήσεων Γωνία»!

 

Ελένη Καραχανίδη 

Ζει με την οικογένειά της στην Πάτρα. Στην ίδια πόλη διατηρεί το Παιδιατρικό της Ιατρείο. Λατρεύει τα παιδιά, τον χορό, τα βιβλία, τη μαγειρική και τα ταξίδια. Η σειρά μπορεί να αλλάζει αλλά την πρώτη θέση έχουν πάντα τα παιδιά. Γράφει ιστορίες, σε χαρτάκια, ημερολόγια, τάμπλετ και τετράδια. Οι λέξεις είναι ο τρόπος της να εκφράζει όσα σκέφτεται, όσα νιώθει και όσα ταξίδια σκαρώνει το μυαλό. Πριν έναν ακριβώς χρόνο αυτή η αγάπη πήρε το δρόμο της και έγινε σελίδες δημιουργώντας το «Χρωμάτων και Αισθήσεων Γωνία»!

 

Άννα Μετόχη

Η Άννα Μετόχη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία όπου ζει και εργάζεται ως Financial Planning Analyst στον τομέα της σπουδής της, τα χρηματοοικονομικά. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου στον κλάδο του Business Administration και έπειτα  συνέχισε για την κατάκτηση του επαγγελματικού τίτλου ACA σε Big4 εταιρεία στην Κύπρο. Άτομο με φανερές καλλιτεχνικές και πνευματικές ανησυχίες οι οποίες βρίσκουν διέξοδο μέσα από τη δημιουργική γραφή, τη φωτογραφία, τους λάτιν χορούς και τις DIY κατασκευές. Έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε διαδικτυακή ομάδα αρθρογραφίας ενώ έλαβε μέρος και σε συγγραφή βιβλίων τους. Το βιβλίο "Το Μπαρ των Αισθήσεων" αποτελεί το δεύτερο συγγραφικό της παιδί, καθώς έχει ήδη εκδώσει το συλλογικό έργο "Χρωμάτων και Αισθήσεων Γωνία", τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διάνοια.

6..jpg
6.-Ελένη.jpg
6.-Άννα.jpg

  ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ  

Άντζελα Ριζάκη - Θεατρολόγος/Θεατροπαιδαγωγός/Ηθοποιός
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στον Τομέα της Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας.


Έχει απασχοληθεί τόσο στο χώρο του Θεάτρου ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρολόγος, βοηθός παραγωγών κ.α. όσο και στο χώρο των ΜΜΕ (ραδιόφωνο, εφημερίδα). Είναι η δημιουργός της ομάδας «Teatro Angelico» και η καλλιτεχνική Διευθύντρια του Κέντρου δημιουργίας & έκφρασης "Κάπου Αλλού". Έχει ειδικευθεί στην τέχνη του Κουκλοθεάτρου (κατασκευή & εμψύχωση κούκλας) και στη θεραπεία μέσω των Τεχνών (Δραματοθεραπεία & Παιγνιοθεραπεία). Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και masterclasses που αφορούν την κινησιολογία, το χορό, το σωματικό θέατρο, την τεχνική υποκριτικής του Meisner και άλλων μεθόδων υποκριτικής όπως επίσης και μεθόδους ψυχοπαιδαγωγικών/εναλλακτικών προσεγγίσεων (Montessori, Waldorf, κ.α.). Από το 2010 μέχρι και σήμερα διδάσκει Θεατρική Παιδεία σε σχολεία, θεατρικά εργαστήρια για παιδιά/νέους/ενήλικες και διατηρεί συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Αγωγής Ιδιωτικού Πανεπιστημίου της Κύπρου όπου διδάσκει το μάθημα του Κουκλοθεάτρου. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Σκηνοθέτες από Ελλάδα και Κύπρο και έχει γράψει δεκάδες θεατρικά έργα και παραμύθια.
 

Λοΐζος Ηρακλέους -  Χορευτής/χορογράφος

Ο Λοΐζος Ηρακλέους γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1988. Χορευτής/χορογράφος με εμπειρία σε salsa, bachata & argentine tango. Έχει παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια και ολοκληρώσει επιτυχώς τις επαγγελματικές εξετάσεις IDTA για την απόκτηση του Argentine Tango Diploma και Salsa Diploma, μέσα στο 2017 και 2018.  Έχει διδάξει σε δυο σχολές χορού, σε ατομικά και ομαδικά τμήματα. Έχει συνεργαστεί με συναδέλφους για τη δημιουργία ομάδων και τμημάτων, και γκρουπ, με σκοπό την παρουσίαση δουλειάς ζωντανά σε κοινό.

6.-Άντζελα.jpg
6.-Λοίζος.jpg
bottom of page