top of page

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

To σημειωματάριο ενός booklover

7/10/2023 Σάββατο | 12:45

Παιδική Σκηνή

  ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  

Η συγκεκριμένη παρουσίαση είναι βασισμένη στο πρωτότυπο και μοναδικό σημειωματάριο ενός booklover, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.


Στόχος της παρουσίασης είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας αλλά και η εξοικείωση με τη διαδικασία καταγραφής σημειώσεων, για τα βιβλία που διαβάζουν μικροί και μεγάλοι. Βοηθάει τη μνήμη ενός βιβλιοφάγου, ενός παιδιού και του κάθε αναγνώστη. Μέσα από τη δράση θα δοθεί το έναυσμα σε παιδιά και μεγάλους, για περισσότερο διάβασμα.

 

Απευθύνεται σε ηλικίες από 6-106.

booklover.jpg

  ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ  

Mαρία Γκεράλντα Ζύκα Νίκιτς

Γεννηµένη τον Αύγουστο του ‘87 και πιο συγκεκριµένα στις 16 Αυγούστου… την ίδια ακριβώς µέρα που χρόνια µετά έφερα την µονάκριβή µου κόρη στον κόσµο. Ενώ στις 15 Αυγούστου είναι γεννηµένος ο άντρας της ζωής µου. Έναν Αύγουστο, µου γεννήθηκε η ανάγκη να γράψω το πρώτο μου μυθιστόρημα με τίτλο " Λίγο πριν φύγω" και στη συνέχεια το παιδικό παραμύθι " Η αδέσποτη Χαρά". Από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.


Ο Αύγουστος λοιπόν είναι αναµφίβολα ο µήνας µου!

Μεγαλωµένη στο πιο όµορφο νησί, στην Κέρκυρα, είχα πάντα την ανάγκη να κάνω τον κόσµο πιο όµορφο είτε µε τα πινέλα µου, ανάγκη που µε οδήγησε σε σπουδές µακιγιάζ και αισθητικής, είτε µε τις λέξεις µου, ανάγκη που µε οδήγησε να αποτυπώνω στο χαρτί συχνά τις σκέψεις µου.

Τα χρόνια περνούν και θέλω να µπορώ να πω στην κόρη µου, όταν µεγαλώσει, πως δεν έµεινα ποτέ σιωπηλή και πάλεψα πολύ για να δικαιώµατα των ζώων.

Αγαπώ πολύ τα ζώα, τον σκύλο µου Ίµπρα, το ποδόσφαιρο και τον καφέ.

Εθισµένη στη µυρωδιά των βιβλίων και στα ταξίδια. Όσοι µε γνωρίζουν καλά λένε πως είµαι εκρηκτική, δοτική και ασυµβίβαστη…

Τυχερός αριθµός το 11. Υπάρχει λόγος!

Αν µε ρωτήσει κανείς ποια είναι η µεγαλύτερη αρετή στον κόσµο, θα απαντώ πάντα πως είναι η καλοσύνη.

Από φόβους δεν µε τροµάζει τίποτα περισσότερο από τα δάκρυα του παιδιού µου.

Ό,τι µου προκαλεί ρίγος, αδυνατώ να το περιγράψω µε λέξεις, ενώ µπορώ να το ζωγραφίσω!!!

maria geralda.jpg

Ελένη Παπαθεοδώρου

Η Ελένη Παπαθεοδώρου κατάγεται από την Κύπρο. Γεννήθηκε τον μήνα των λουλουδιών και αυτός είναι ο λόγος που της αρέσουν τόσο πολύ τα χρώματα και οι μυρωδιές της άνοιξης. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ειδική Εκπαίδευση από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η μεγαλύτερη επιτυχία της όμως είναι η κόρη της. Εργάζεται στην Ειδική Αγωγή για τη Δημοτική Εκπαίδευση.

 

Έργα της είναι «Ο υιός ο Κορονοϊός» από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, ενώ συνυπογράφει «Το σημειωματάριο ενός booklover» με τη Μαρία Γκεράλντα Ζύκα Νίκιτς και συμμετέχει με τρία ποιήματά της στο συλλογικό έργο των εκδόσεων Αλάτι. Αρθρογραφεί στο site «Αuthoring melodies» και αξιολογεί τις εκθέσεις για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Eular του Συνδέσμου Ρευματοπαθών Κύπρου. Είναι υπεύθυνη της παιδικής γωνιάς στη σελίδα «Βιβλιοφάγοι» στο Facebook.

 

Λατρεύει την ποίηση, τα ταξίδια και τον καφέ! Απεχθάνεται τη ζήλεια και το ψέμα. Συγκινείται με τα πάντα.

eleni papatheodwrou.jpg
bottom of page