Το Αλλιώτικο Μυαλοκούτι του Αλέξανδρου
16:25
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Με τη Μαίριλυν Ζαννέτου


Περιγραφή
Ο στόχος της παρουσίασης είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με ένα παραμύθι που παρουσιάζει τις αρνητικές συνέ πειες του εκ-φοβισμού και προάγει τη διαφορετικότητα. Μέσα από 6 σταθμούς, τα παιδιά θα κληθούν να αναλύσουν το παραμύθι, εντοπίζοντας δομικά στοιχεία, κάνοντας εικαστικές παρεμβάσεις και παρουσιάζοντας τα γεγονότα όπως αυτά αποτυπώνονται.
Απευθύνεται σε ηλικίες 6-13 ετών.


Σύντομο Βιογραφικό
Η Μαίριλυν Ζαννέτου γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1985 και μεγάλωσε στην Κύπρο. Εργάζεται ως δασκάλα σε δημοτικά σχολεία.
Το 2016 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο, μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Ακαριαία Παραμύθια μιας Ετσιθελικής Πραγματικότητας» (Εκδόσεις Οσελότος) και το 2017 εξέδωσε το παιδικό βιβλίο «Το Αλλιώτικο Μυαλοκούτι του Αλέξανδρου». Το 2024 εξέδωσε την ποιητική συλλογή «Τελευταία Εναπομείνασα» (Εκδόσεις Εν Τύποις) καθώς και την ποιητική συλλογή «Άνω Τελεία» (Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές).
Ποιήματα, διηγήματά και ποιητικές της συλλογές βραβεύτηκαν σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνή επίπεδο.
Έχει οργανώσει διάφορα λογοτεχνικά εργαστήρια σε δημοτικά σχολεία με άξονα το παιδικό της βιβλίο, «Το αλλιώτικο μυαλοκούτι του Αλέξανδρου» ως επίσης και παρουσιάσεις στο πλαίσιο των δράσεων φιλαναγνωσίας που αφορούν το ταξίδι από τη συγγραφή στην έκδοση όπου επεξηγείται με διαδραστικό τρόπο η πορεία που ακολουθεί ένας συγγραφέας για να εκδώσει ένα σύγγραμμα του.
Το «Αλλιώτικο μυαλοκούτι του Αλέξανδρου» είναι ένα βιβλίο που προωθεί τη διαφορετικότητα και το πώς ο κάθε άνθρωπος με τις πεποιθήσεις, τα ενδιαφέροντα και τη μοναδικότητά του μπορεί να συνεισφέρει το δικό του λιθαράκι στον κόσμο.